ua en ru

Зниження податку на прибуток при продажу енергоефективної продукції понизить вартість продукції для споживача, - експерт

Вісімдесятивідсоткове зниження податку на прибуток при продажу енергоефективної і енергозберігаючої продукції вітчизняних підприємств дозволить понизити вартість продукції для споживача і посприяє модернізації виробництва. Про це заявив директор департаменту сонячної енергетики ПАТ "Квазар" Олександр Юденко на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безумовно, це відразу знижує вартість і доступність товару. Всі податки закладені у виробництво, ми від них нікуди не подінемося. Тому зниження податків, преференція так звана, дозволяє понизити вартість системи, робить її доступнішою. І дозволить підприємству вкладати гроші в модернізацію, а це, у свою чергу, продуктивність і зниження вартості продукції, що випускається", - сказав Юденко.

Він підкреслив, що введення енергоефективних систем посприяє зниженню вартості виробництва електроенергії. "В Європі прогнозують вартість електроенергії на рівні 1 євро за ват. Ми дуже близько вже знаходимося від цієї позиції", - зауважив Юденко..

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 28 вересня затвердив перелік товарів власного виробництва, 80% прибутку підприємств від продажу яких на території України звільняється від оподаткування. Зокрема, до переліку увійшли товари енергоефективної і енергозберігаючої продукції, а також матеріали і устаткування для сфери альтернативної енергетики.