ua en ru

В РНБО заявили, що Україна не постачала зброю в Північну Корею

В РНБО заявили, що Україна не постачала зброю в Північну Корею Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Турчинов допускає російське участь в північнокорейських ядерних і ракетних програмах

Підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології в Північну Корею. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"Україна не постачала ракетні двигуни і будь-ракетні технології в Північну Корею. Вважаємо, що ця антиукраїнська кампанія спровокована російськими спецслужбами для прикриття своєї участі в північнокорейських ядерних і ракетних програм", - заявив Турчинов.

Також Турчинов зазначив, що Україна вважає правлячий режим Північної Кореї "тоталітарним, небезпечним і непередбачуваним, і підтримує всі санкції проти цієї країни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу "Південмаш". Так, слідчі Організації Об'єднаних Націй прийшли до висновку, що Північна Корея шість років тому вже намагалася вкрасти ракетні дані "Південмашу". Вони вважають, що в умовах нинішньої ситуації в Україні, Пхеньян міг зробити ще одну спробу.