ua en ru

РНБО рекомендувала Порошенку у листопаді презентувати у Раді нову стратегію національної безпеки України

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту України Петру Порошенку у листопаді 2014 р. презентувати у Верховної Раді України нову стратегію національної безпеки України.

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту України Петру Порошенку у листопаді 2014 р. презентувати у Верховної Раді України нову стратегію національної безпеки України. Про це йдеться в указі Президента України № 744/2014 від 24 вересня 2014 р., яким він ввів у дію рішення РНБО від 28 серпня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності".

Так, згідно з документом, РНБО запропонувати Президентові України "розглянути питання про звернення у листопаді 2014 р. з позачерговим посланням до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України у сфері національної безпеки із визначенням нової стратегії національної безпеки України".

Крім того, РНБО рекомендувала Порошенку розглянути питання про ліквідацію Комітету з реформування і розвитку Збройних сил України та оборонно-промислового комплексу.

Деякі пункти рішення Ради національної безпеки і оборони, введеного в дію цім указом Президента, є таємними.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що за час антитерористичної операції на Донбасі було знищено до 65 % української військової техніки.