ua en ru

РНБО рекомендувала Міноборони забезпечити участь України у проектах ініціативи НАТО "Розумна оборона"

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) рекомендував Міністерству оборони України забезпечити участь України у багатонаціональних проектах ініціативи НАТО "Розумна оборона".

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) рекомендував Міністерству оборони України забезпечити участь України у багатонаціональних проектах ініціативи НАТО "Розумна оборона". Про це йдеться в указі Президента № 744/2014 від 24 вересня, якою вводитися в дію рішення РНБО від 28 серпня 2014 р. "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності", оприлюдненому на сайті глави держави.

"Забезпечити спільно з Міністерством закордонних справ України та за участю Державного концерну "Укроборонпром" використання в інтересах розвитку оборонно-промислового комплексу України можливостей співробітництва України з НАТО у сфері озброєнь і технічних стандартів, зокрема участь України в багатонаціональних проектах ініціативи НАТО "Розумна оборона", - йдеться в документі.

Крім цього, РНБО рекомендувала Міноборони посилити охорону важливих державних і військових об'єктів, прискорити облаштування з'єднань і частин Військово-морських сил Збройних сил України (ЗСУ) у нових місцях базування і досягнення ними готовності до виконання бойових завдань.

Також РНБО доручила Міноборони вжити заходів щодо утворення зведеного авіаційного підрозділу для надання екстреної медичної допомоги, прискорити формування сил спеціальних операцій ЗСУ, оснащення їх сучасними засобами озброєння і військовою технікою.

РНБО також доручив Міноборони вжити разом з Національною гвардією України, Державною спеціальною службою транспорту заходи по запобіганню притягнення військовослужбовців строкової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

Деякі пункти рішення Ради національної безпеки і оборони, введеного в дію цим указом Президента, є таємними.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше спікер Міністерства закордонних справ України (МЗС) Євген Перебийніс заявляв, що Україна сподівається отримати статус особливого партнера поза НАТО вже в листопаді.