ua en ru

В РНБО обіцяють не переслідувати українців, які користуються російськими соцмережами

В РНБО обіцяють не переслідувати українців, які користуються російськими соцмережами Фото: "Вконтакте"

У Радбезі заявили, що дані користувачів соцмереж РФ знаходяться під контролем ФСБ

У Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) кажуть, що не будуть переслідувати українців, які користуються російськими соцмережі. Про це заявив глава служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО України Валентин Петров в ефірі телеканалу "1+1".

"Зараз вже багато рецептів з'явилося, як обійти (заборону, - ред.), будь ласка, користуйтеся. Користувачі жодним чином не будуть за це покарані", - сказав Петров, зазначивши, що необхідність блокування російських сайтів викликана прагненням убезпечити дані користувачів.

Так, Петров пояснив, що дані користувачів російських соцмереж, згідно з російським законодавством, зберігаються в Росії і "перебувають під контролем Федеральної служби безпеки".

"Ми не можемо з цим миритися, особливо в умовах гібридної війни. Дані соцмереж - багатий матеріал для збору розвідувальних даних", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Комітеті виборців України (КВУ) назвали парламентські партії, які, незважаючи на заборону "Вконтакте", досі ведуть сторінку в російській соціальній мережі.