ua en ru

РНБО ініціює розробку закону про капеланську службу

РНБО ініціює розробку закону про капеланську службу Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

На сьогодні у ЗСУ та Нацгвардії служать понад 200 капеланів

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ініціює розробку закону України про капеланську службу. Про це на з'їзді військових капеланів заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає його прес-служба.

"Сподіваюся, цей законопроект вже найближчим часом буде внесений від президента до Верховної Ради України", - підкреслив Турчинов уточнив, що саме цей закон "повинен не тільки зняти всі бюрократичні обмеження на цьому шляху, але і забезпечити гідні соціальні гарантії для військового духовенства".

За його словами, на сьогоднішній день у Збройних силах та Національної гвардії працюють понад 200 капеланів.

"Більшість з них знаходиться саме на передовій - там, де завжди небезпечно і є постійна загроза життю. Там, де є капелани, там завжди і краща військова дисципліна, і військові здобутки", - зазначив Турчинов і додав, що зараз актуальне завдання, "щоб військова капеланська служба переходила з волонтерського в професійний формат".

Крім того, секретар РНБО повідомив, що разом з військовим керівництвом розглядається питання про створення для капеланів спеціального факультету в одному з військових вузів.

Нагадаємо, раніше в Міноборони обіцяли до кінця 2015 року запровадити службу військового духовенства.