ua en ru

Смоленська катастрофа: Росія незаконно утримує уламки літака

Смоленська катастрофа: Росія незаконно утримує уламки літака Фото: катастрофа під Смоленськом (ru.wikipedia.org)

Польська власність повинна бути повернута, заявив президент країни

Президент Польщі Анджей Дуда в Кракові (Польща) заявив, що Росія незаконно утримує уламки літака Ту-154М. Про це повідомляє "Польське Радіо".

"Я хотів би, щоб хтось представив повний пакет усіх доказів, які фігурують у справі. Про багатьох з них я чув, але не зустрічався з повним зведенням. Я вірю, що рано чи пізно це настане, і насамперед завдяки роботі прокурорів будуть з'ясовані обставини трагедії", - зазначив він.

Дуда підкреслив, що найбільш важливі докази в цій справі, а саме остов Ту-154, все ще залишається в Росії. Він підкреслив, що польська власність повинна бути повернута.

"Влада Росії не хоче його віддати. На мою думку, це незаконно, оскільки уламки літака є власністю Польщі. Можна лише додумувати, чому росіяни не хочуть його повертати", - сказав він.

Нагадаємо, причиною смерті жертв авіакатастрофи під Смоленськом (Росія) став вибух, який пролунав перед тим, як літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качиньським на борту, почав падати.

Як відомо, 10 квітня 2010 року в результаті авіакатастрофи літака Ту-154 під Смоленськом загинули 96 польських дипломатів, у тому числі президент Лех Качиньський. Вони летіли з Варшави на 70-ту річницю масових вбивств у Катині.