ua en ru

СММ ОБСЄ зафіксувала в Донецькій області 500 вибухів

СММ ОБСЄ зафіксувала в Донецькій області 500 вибухів Фото: у Донецькій області за останні дні зафіксовано 500 вибухів

У Луганській області за звітний період не зафіксовано порушень перемир'я

У Донецькій області зафіксовано 500 вибухів і більшість з них в районі Авдіївка-Ясинувата. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ станом на 19:30 25 листопада.

Спостерігачі ОБСЄ зазначають, що понад 300 вибухів - зафіксовані в районі Авдіївка - Ясинувата - зруйнований аеропорт Донецька, ще 170 - на схід від Маріуполя.

Так, 24 листопада спостерігачі зафіксували 40 вибухів за 8-10 км на північний захід від центру Донецька, а 25 вересня - 73 вибухи за 4-10 км на північ і захід від залізничного вокзалу на півночі Донецька.

Водночас у Луганській області за звітний період СММ ОБСЄ не зафіксувала порушень перемир'я.

У звіті також підкреслюється, що доступ місії згідно з рамковою угодою від 21 вересня до пунктів розведення озброєнь у Станиці Луганській, Золотому-Первомайську та Петровському залишається обмеженим.

"Всупереч рішенню контактної групи, спостерігачі не помітили жодних ознак подальшого розведення сил і засобів або будь-якої діяльності з розмінування в трьох пунктах протягом звітного періоду", - повідомили в СММ.

Нагадаємо, раніше перший заступник СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що близько 600 тис. жителів Луганської області можуть залишитися без електрики та опалення на Різдво.