ua en ru

600 тис. жителів Луганської області можуть залишитися без світла та опалення на Різдво, - Хуг

600 тис. жителів Луганської області можуть залишитися без світла та опалення на Різдво, - Хуг Фото: жителі Луганської області на свята можуть залишитися без світла і тепла

Питання з оплатою комунальних послуг досі не вирішене

Близько 600 тис. жителів Луганської області можуть залишитися без електрики та опалення на Різдво. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає телеканал "112 Україна".

За його словами, така ситуація склалася у зв'язку із заборгованістю з оплати комунальних послуг. Хуг повідомив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста, який оплачував рахунки жителів цієї області, перестав здійснювати платежі.

Представник ОБСЄ закликав українську владу невідкладно вирішити цю проблему.

"Існує ймовірність, що 600 тис. людей в Луганській області по обидві сторони лінії розмежування будуть зустрічати новорічні свята без електрики та опалення. Електропостачання та опалення їхніх будинків залежить від тих, хто оплачує рахунки за електрику, яку використовують для роботи водонапірні станції регіону. Два місяці ці рахунки сплачувалися Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Якщо компетентні органи не втрутяться, робота станцій припиниться. З-за економічного колапсу люди зіткнуться з загрозою зустріти Різдво в холоді і темряві", - зазначив він.

Нагадаємо, ОБСЄ заявила про стійке зростання кількості актів насильства на Донбасі з вересня.