ua en ru

СММ ОБСЄ вперше зафіксувала протитанкові міни біля Зайцевого та Соснівського

СММ ОБСЄ вперше зафіксувала протитанкові міни біля Зайцевого та Соснівського Фото: СММ ОБСЄ (OSCE/Evgeniy Maloletka)

1-2 квітня на Донбасі збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує фіксувати протитанкові міни на Донбасі, причому вперше - біля населених пунктів Соснівське та Зайцеве. Про це йдеться у звіті місії станом на 2 квітня 2018 року.

"30 березня БПЛА СММ середнього радіуса дії вперше зафіксував щонайменше 100 протитанкових мін (TM-62), закладених у полі приблизно за 2 км на південний захід від Соснівського (не зафіксовані за даними спостереження станом на 17 листопада 2017 року)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 30 березня також було виявлено щонайменше 66 протитанкових мін (TM-62), закладених у один ряд у полі приблизно за 200 метрів на схід від підконтрольного урядові мікрорайону Жованка, що в Зайцевому (не зафіксовані за даними спостереження станом на 7 лютого 2018 року).

Також у СММ ОБСЄ повідомили, що в період із вечора 1 до вечора 2 квітня у Донецькій та Луганській області зафіксовано збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з попередньою добою.

Нагадаємо, 30 березня бойовики в окупованому Луганську відмовили представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі у доступі до "гумконвою" Російської Федерації.