ua en ru

Смартфони з Android відправляють геолокаційні дані Google без відома користувачів

Смартфони з Android відправляють геолокаційні дані Google без відома користувачів Фото: Google (flickr.com/Jon Russell)

Google пообіцяв внести зміни в систему Android

Смартфони з операційною системою Android відправляють геолокаційні дані компанії Google без відома користувачів. Про це повідомляє BBC.

"Більшість смартфонів, що працюють на Android, збирають відомості про місцезнаходження користувача і відправляють їх розробнику, тобто компанії Google", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, передача даних про геолокації відбувається навіть тоді, коли опція геолокації на смартфоні відключена. Смартфони збирали інформацію про найближчих базових станціях мобільного зв'язку і передавали її Google.

Наголошується, що активісти, які виступають за конфіденційність особистої інформації, заявили, що Google "зрадив користувачів".

У свою чергу, Google повідомила, що передані дані про місцезнаходження користувача не зберігалися на серверах компанії. Крім того, компанія пообіцяла внести зміни в систему Android, щоб припинити передачу геолокаційних даних.

Крім того, в Google додали, що збирали адреси базових станцій мобільного зв'язку протягом 11 місяців в якості додаткової міри для подальшого підвищення швидкості і поліпшення якості доставки повідомлень.

"Ми не включали процес визначення базових станцій у систему синхронізації системи, тому всі ці дані миттєво автоматично віддалялися", - йдеться в повідомленні компанії.

Так, проблема торкнулася ті телефони на базі ОС Android, на яких у фоновому режимі працювало додаток Google Play Services. Додаток необхідно для установки інших програм і в більшості випадків встановлено на телефонах Android за замовчуванням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google планують фільтрувати пропагандистські матеріали Російської Федерації шляхом зниження ранжирування сайтів Russia Today і Sputnik в добірці новин.