ua en ru

Служби автодоріг обшукують у 15 областях за підозрою в розкраданні 220 млн грн

Служби автодоріг обшукують у 15 областях за підозрою в розкраданні 220 млн грн Фото: ремонт доріг (РБК-Україна)

Обшуки за підозрою у списанні державних коштів йдуть у 15 областях України

Співробітники СБУ, прокуратури м. Києва та київської Нацполіції виявили факти списання державних коштів у Укравтодорі. Як повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва, за попередніми даними сума збитків, нанесених державі, складає 224 млн. грн.

Зокрема, першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області повідомлено про підозру у службовій недбалості.

Крім того, в межах розслідування факти списання державних коштів зі Служби автомобільних доріг виявлено у ще 15 областях України.

"На даний час з метою виявлення та документування обставин вчинення кримінального правопорушення тривають обшуки в Службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей", - йдеться повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Служби автодоріг обшукують у 15 областях за підозрою в розкраданні 220 млн грн

Нагадаємо, 25 вересня, співробітники Служби безпеки України повідомили, що викрили на привласненні державних коштів керівництво "Укравтодору". За даними СБУ, один із керівників держагентства автодоріг України допоміг підконтрольному приватному підприємству, забезпечивши перемогу під час публічних закупівель з розробки проектної документації. Унаслідок "допомоги" чиновника комерсанти протягом 2017-2018 років перемогли на відкритих торгах з публічних закупівель із розробки проектної документації на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.