ua en ru

Корупція в "Укравтодорі": викритий на привласненні 30 млн гривень чиновник виявився заступником Новака

Корупція в "Укравтодорі": викритий на привласненні 30 млн гривень чиновник виявився заступником Новака Фото: Олександр Харченко (facebook.com/anticoruptionpost)

В "Укравтодорі" прокоментували корупційний скандал із заступником керівника - Олександром Харченком

Викритий Службою безпеки України (СБУ) на привласненні 30 млн гривень державних коштів посадовець "Укравтодору" виявився заступником кеівника Державного агенства автомобільних доріг України Славоміра Новака. Про це йдеться в офіційній заяві "Укравтодору".

Кримінальне провадження розпочато стосовно заступника голови агентства. Згідно з інформацією на сайті "Укравтодор", посаду виконуючого обов'язки заступника голови займає Олександр Харченко.

Корупція в "Укравтодорі": викритий на привласненні 30 млн гривень чиновник виявився заступником НовакаФото: інформація про О.Харченка на сайті "Укравтодору" (ukravtodor.gov.ua)

У заяві держагенства автодоріг вказано, що "Укравтодор" готовий надати всю необхідну документацію та фахову допомогу для вивчення справи.

"Якщо провину буде доведено - будуть прийняті відповідні кадрові рішення", - говориться в заяві.

Зазначається, що держагентство "має чітку позицію стосовно проведення відкритої та прозорої політики у сфері державних закупівель. З огляду на це у межах проведення слідчих дій буде надано усю необхідну інформацію для об’єктивного вивчення цієї справи".

"У першу чергу, хочу наголосити на тому, що я завжди був перший, хто апелював і підтримував безкомпромісну боротьбу проти корупції. Неодноразово звертався до всіх відповідальних органів стосовно перевірки та розслідування будь-яких проявів та доказів корупції в агентстві", - сказав голова "Укравтодор" Славомір Новак.

Також за інформацією держагенства на даний момент жодному співробітнику "Укравтодору" не висунуто офіційного звинувачення.

Корупція в "Укравтодорі": викритий на привласненні 30 млн гривень чиновник виявився заступником Новака

Нагадаємо, у вівторок, 25 вересня, співробітники Служби безпеки України повідомили, що викрили на привласненні державних коштів керівництво "Укравтодору".

За данимим СБУ, один із керівників держагентства автодоріг України допоміг підконтрольному приватному підприємству, забезпечивши перемогу під час публічних закупівель з розробки проектної документації. Унаслідок "допомоги" чиновника комерсанти протягом 2017-2018 років перемогли на відкритих торгах з публічних закупівель із розробки проектної документації на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.