ua en ru

Керівництво "Укравтодору" викрили на привласненні 30 млн гривень держкоштів

Керівництво "Укравтодору" викрили на привласненні 30 млн гривень держкоштів Фото: Укравтодор (РБК-Україна)

Один з керівників "Укравтодору" допоміг приватному підприємству перемагати в тендерах

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на привласненні державних коштів керівництво "Укравтодору". Про це у вівторок, 25 вересня, повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що у рамках розпочатого кримінального провадження досудове розслідування перевіряє факт того, що один із керівників держагентства автодоріг України допоміг підконтрольному приватному підприємству, забезпечивши перемогу під час публічних закупівель з розробки проектної документації.

"Оперативники спецслужби задокументували, що внаслідок "допомоги" чиновника комерсанти протягом 2017-2018 років перемогли на відкритих торгах з публічних закупівель із розробки проектної документації на загальну суму понад 30 мільйонів гривень", - зазначили в СБУ.

Правоохоронці також встановили, що посадовець перед призначенням на керівну посаду "Укравтодору" входив до топ-менеджменту цього приватного підприємства.

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні розпочатому за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна) ККУ.

Нагадаємо, 21 березня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.