ua en ru

Служби автодоріг в обхід Prozorrо оголосили тендери на 1,5 млрд грн, - "Укравтодор"

Служби автодоріг в обхід Prozorrо оголосили тендери на 1,5 млрд грн, - "Укравтодор" Фото: деякі обласні Служби автодоріг відкрито нехтують вказівками та дорученнями

Наразі проводяться роботи щодо встановлення причин та обгрунтувань розміщення оголошень про закупівлі в період з 27 по 29 липня саме за "паперовою" процедурою

Служби автомобільних доріг Київської, Закарпатської та Черкаської областей в період з 27 по 29 липня оголосили державні закупівлі на загальну суму близько 1,5 млрд грн. Про це йдеться повідомленні прес-служби "Укравтодору".

Зокрема, зазначається, Служба автомобільних доріг у Київській області оголосила чотири процедури закупівлі загальною вартістю понад 944,5 млн грн, Служба автомобільних доріг у Закарпатській області - на 320 млн грн, а Служба автомобільних доріг у Черкаській області - на понад 62 млн грн.

"Дана інформація стала відомою Т.в.о. голові "Укравтодору" Євгенію Бараху саме завдяки запровадженню в агентстві системи контролю за проведенням державних закупівель. Під час проведення моніторингу закупівель було виявлено, що виконання робіт по даним процедурам заплановано протягом 2016-2017 років, а в Закарпатській області - 2016-2018. Отже терміновість проведення цих тендерів не обґрунтована, відповідно виникають питання щодо їх прозорості", - підкреслюють в "Укравтодорі".


В організації наголошують, що деякі обласні Служби відкрито нехтують вказівками та дорученнями.

Окрім цього, зазначається, що наразі проводяться роботи щодо встановлення причин та обгрунтувань розміщення оголошень про закупівлі в період з 27 по 29 липня 2016 року саме за "паперовою" процедурою.

"Я вимагаю пояснень від керівників та членів тендерних комітетів. Мені незрозуміло, чим обумовлена нагальність початку процедур зазначених закупівель. В цих службах мною особисто будуть проведені додаткові перевірки на предмет як дотримання антикорупційного законодавства, так і зловживання службовим становищем. Про результати обов’язково повідомлю громадськість та правоохоронні органи", - зазначив глава "Укравтодору" Євгеній Барах.

Нагадаємо, глава "Укравтодору" розповів, як підвищувалися ціни на закупівлю матеріалів.