ua en ru

Служба фінмоніторингу виявила 42 компанії-нерезидента, пов'язані з Януковичем і його оточенням, - Яценюк

Служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії-нерезидента, пов'язані з екс-президентом України Віктором Януковичем і його найближчим оточенням.

Державна служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії-нерезидента, пов'язані з екс-президентом України Віктором Януковичем і його найближчим оточенням. Про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії-нерезидента, зареєстрованих на Кіпрі, в Панамі, в Белізі, на Сейшелах, які безпосередньо пов'язані з Віктором Януковичем і його найближчим оточенням", - сказав прем'єр.

За його словами, цими компаніями з 2010 по 2013 рр. через рахунки однієї з сусідніх з Україною країн були перераховані 16 млрд грн.

При цьому прем'єр зазначив, що на даний момент вже відомі всі ці компанії і пов'язані з ними особи.

Відзначимо, в березні-квітні 2014 р. ЄС заморозив рахунки 22 українських екс-чиновників, які підозрюються в розкраданні українських державних коштів.

Зокрема, ЄС заморозив рахунки екс-Президента України Віктора Януковича, його синів Олександра та Віктора, екс-прем'єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка, а також ряду міністрів з уряду Азарова.