ua en ru

Слухання за позовом "Нафтогазу" проти "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі почнуться в найближчі тижні", - Коболєв

Слухання за позовом Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" проти російського газового монополіста компанії "Газпром" у Стокгольмському арбітражі почнуться в найближчі тижні.

Слухання за позовом Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" проти російського газового монополіста компанії "Газпром" у Стокгольмському арбітражі почнуться в найближчі тижні. Про це заявив на брифінгу глава Наку Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Стокгольмському арбітражі в найближчі тижні почнуться слухання у суді за позовами "Нафтогазу" і "Газпрому" після завершення технічних процедур", - заявив Коболєв.

Нагадаємо, в червні 2014 р. Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала позов в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма з вимогою встановлення справедливої і ринкової ціни на газ, який ВАТ "Газпром" поставляє в Україну".

Також, згідно з повідомленням, в позові міститься вимога стягнути з "Газпрому" переплату за газ, який російський монополіст постачав "Нафтогазу" з 2010 р. За оцінками української компанії така переплата становить 6 млрд дол.

"Газпром" з 16 червня 2014 р. припинив постачання газу Україні через борги за газ. "Газпром" встановив ціну для України - 485 дол. за тис. куб. м. Україна не згодна платити таку ціну.