ua en ru

Словенія обіцяє підтримувати санкції проти Росії

Словенія обіцяє підтримувати санкції проти Росії Фото: Борут Похур і Петро Порошенко (president.gov.ua)

Лідери ЄС мають зустрітися з Путіним для обговорення ситуації на Донбасі та в Криму

Словенія абсолютно підтримуватиме усі санкції проти Росії, оскільки санкції є на сьогодні єдиним інструментом змусити РФ дотримуватись мінських угод для врегулювання ситуації на Донбасі. Про це під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у п'ятницю, 11 травня, сказав президент Словенії Борут Пахор, передає прес-служба глави держави.

"Санкції необхідні. Словенія абсолютно підтримуватиме усі санкції за умови, якщо Росія не буде дотримуватися мінських угод. Це є єдиний інструмент, яким ми володіємо і яким ми можемо управляти для досягнення мети", - сказав президент Словенії.

Також Пахор висловив сподівання, що лідери Європейського союзу "дуже скоро зустрінуться з президентом Путіним і кожен з них донесе відповідне повідомлення".

"Я щиро сподіваюся, що президент Росії погодиться і йому буде необхідно дотримуватися і виконувати мінські угоди", - сказав президент Словенії та підкреслив важливість вчорашньої зустрічі Президента України з Канцлером Німеччини та Президентом Франції перед "їхніми зустрічами з Путіним".

Нагадаємо, комітет постійних представників Європейського союзу розширив список персональних санкцій проти громадян Російської Федерації, що були організаторами незаконних виборів президента РФ в анексованому Криму.

Зазначимо, канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії домовилася активізувати роботу в нормандському форматі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.