ua en ru

У ЄС ввели санкції проти організаторів "виборів" у Криму, - Порошенко

У ЄС ввели санкції проти організаторів "виборів" у Криму, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко подякував партнерам ЄС за розширення санкції проти РФ

Комітет постійних представників Європейського союзу (ЄС) розширив список персональних санкції проти громадян Російської Федерації (РФ), що були організаторами незаконних виборів президента РФ в анексованому Криму. Про це написав президент України Петро Порошенко у Twitter, подякувавши ЄС за цей крок.

"Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС. Відповідно до рішення, у список індивідуальних санкцій потрапили особи, які брали безпосередню участь у організації і проведенні незаконних виборів президента РФ у Криму. Дякую нашим партнерам з ЄС", - написав Порошенко.

Під час виступу в п'ятницю, 11 травня, Порошенко уточнив, що рішення про розширення санкцій було ухвалено 8 травня 2018 року.

"Ми щойно отримали повідомлення, як результат наших інтенсивних координаційних дій знашими парнерами в ЄС про те, що 8 травня комітет постійних представників ЄС прийняв рішення відповідно до рішення регламенту Ради ЄС, про обмежувальні заходи, запроваджені у звязку з підривом територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Цими правовими актами до списку індивідуальних санкцій додаються ті особи, які приймали безпосередню участь в органзіації і проведенння незаконних виборів президента РФ на території Криму", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко під час зустрічі із головою Європейської Ради Дональдом Туском в Німеччині заявив, що у зв’язку із проведенням незаконних виборів президента Росії на території окупованого Криму Євросоюз має ввести нові санкції проти Російської Федерації.