ua en ru

Словенія допоможе Україні у розмінуванні територій Донбасу

Словенія допоможе Україні у розмінуванні територій Донбасу Словенія готова надати допомогу Україні у розмінуванні територій на Донбасі. Про це заявив заступник прем'єр-міністра Словенії Борис Копрівнікар в ході Міжнародної конференції на підтримку України в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Словенці готові поділитися досвідом, якого набули в цій області після війни на Балканах

Словенія готова надати допомогу Україні у розмінуванні територій на Донбасі. Про це заявив заступник прем'єр-міністра Словенії Борис Копрівнікар в ході Міжнародної конференції на підтримку України в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд Словенії готовий допомагати, надаючи гуманітарну допомогу у Донецьк, Луганськ, також в словацьких центрах проходять реабілітацію українські солдати, особливо ми турбуємося про дітей", - заявив Копрівнікар.

Також, за його словами, у Словенії добре розуміють небезпеку мін і снарядів, що не розірвалися.

"Влада України і словацькі інститути підписали меморандум взаєморозуміння з тим, щоб вирішити це питання. Наші інститути готові провести програми з трьома можливими компонентами. По-перше, це розмінування, по-друге, в школах і громадських центрах повісті програми освіти з подолання ризиків, і по-третє, реабілітація постраждалих від мін", - заявив Копривникар.

Він зазначив, що словенські інститути успішно проводили таку роботу після воїн на Балканах і готові поділитися досвідом.

Нагадаємо, НАТО може допомогти Україні у розмінуванні звільнених територій Донбасу.