ua en ru

Словаччина практично не вирішує питання реверсних постачань газу в Україну, - Продан

Словаччина практично не вирішує питання реверсних постачань газу в Україну.

Словаччина практично не вирішує питання реверсних постачань газу в Україну. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є серйозні питання щодо Словаччини. На жаль, він (питання реверсних постачань) практично не вирішується словацькою стороною. Нас навіть не хочуть разом зі словацькими фахівцями допускати на територію словацької газовимірювальній станції "Копушаны" для того, щоб ми могли подивитися технічну документацію, подивитися фізично на трубопроводи.", - сказав Продан.

Він зазначив, що словацька сторона не хоче допускати на свою територію українських представників, щоб ті могли ознайомитися з технічними можливостями реверсу газу, а замість цього пропонує будувати новий трубопровід.

Міністр зазначив, що на таке будівництво буде потрібно близько 14 місяців і 20 млн євро вкладень.

"Звичайно, це недоцільно", - заявив Продан.

Він додав, що Україна буде працювати з Єврокомісією для вирішення цього питання. Він нагадав, що за інформацією газотрейдерів Україна може отримувати зі Словаччини до 20 млрд куб. м. газу в рік.