ua en ru

Словаччина не зафіксувала зниження обсягів транзиту газу з України

Словаччина не зафіксувала зниження обсягів транзиту газу з України станом на ранок 23 червня.

Словаччина не зафіксувала зниження обсягів транзиту газу з України станом на ранок 23 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби словацького газового оператора, компанії Eustream.

"Газ з України йде в нормальному режимі. Eustream не зафіксував зниження тиску або зменшення обсягів газу на компресорній станції Великі Капушани на кордоні з Україною", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше низка російських ЗМІ повідомила, що 19-21 червня був зафіксований несанкціонований відбір російського газу на території України.

Водночас Міністерство енергетики Російської Федерації спростувало цю інформацію. "За нашими даними, йдуть технічні перерахунки. Жодного відбору з боку України минулого тижня не зафіксовано", - заявила прес-секретар міністра енергетики РФ Ольга Голант.

Російський газовий оператор "Газпром" також заявив, що транзит через Україну йде в контрактних параметрах. "Транзит через Україну йде в контрактних параметрах, обсяг за минулу добу близько 205 млн куб. м", - зазначив прес-секретар глави ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

Від 16 червня Росія припинила поставки газу для України через борги останньої.