ua en ru

Словаччина має намір взяти участь у реконструкції українських газопроводів

Республіка Словаччина дуже зацікавлена розвивати співробітництво з Україною в енергетичній сфері та має бажання взяти участь в реконструкції українських газопроводів. Про це заявив міністр закордонних справ Словаччини Міколаш Дзурінда під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми надзвичайно зацікавленні в інтеграції наших енергетичних систем", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства Словаччини.

За словами Міколаша Дзурінди, його країна також має бажання взяти участь в реконструкції українських газопроводів. "У нас є сертифіковані підприємства, які займаються такою діяльністю. Останнім часом така робота ведеться у напрямку Сербії, де починається підписання відповідних договорів. І ми з великим задоволенням взяли б участь в подібних проектах з Україною. Три консорціуми з французьким та німецьким капіталом готові подавати заявки на тендери, які оголосить Україна", - заявив міністр.

Крім того, відзначив Міколаш Дзурінда, словацькі компанії дуже зацікавлені у видобутку сланцевого газу та розробці шельфу Чорного моря.