ua en ru

У Словаччині оголосили епідемію сифілісу на сході країни

У Словаччині оголосили епідемію сифілісу на сході країни Фото: хворих ізолюють у кількох клініках (УНІАН)

У Тебішивському районі Словаччини фіксується аномально висока захворюваність на сифіліс

Влада Словаччини оголосила епідемію сифілісу в Тебішивському районі, де захворюваність в 16 разів вище, ніж в середньому по країні, передає місцеве видання HNonline.

"Спалах епідемії сифілісу спостерігається в місті Требішов та однойменному районі. Щоб припинити поширення хвороби, рекомендовано ізолювати хворих в декількох клініках, де їм буде надано комплексне лікування", - заявив представник штабу з подолання кризової ситуації в Тебішивському районі Томаш Краль.

Повідомляється, що в даному районі захворюваність на сифіліс в 16 разів вище, ніж у середньому по країні. За даними медиків, тільки останнім часом кількість хворих зросла на 115 осіб. Серед них переважають представники ромської національної меншини.

Зазначимо, сифіліс вражає шкіру, слизові оболонки, внутрішні органи, кістки і нервову систему. Головним чином, хвороба передається статевим шляхом, рідше через кров або побутовим шляхом.

Нагадаємо, раніше дослідники міжнародної команди вчених, очолюваної фахівцями Оксфордського університету заявили, що військові дії на Донбасі викликали сплеск ВІЛ-інфекції.