ua en ru

Наступне засідання трьохсторонньої групи з врегулювання конфлікту на Донбасі відбудеться 27 червня, - Кучма

Наступне засідання трьохсторонньої переговорної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі відбудеться 27 червня 2014 р.

Наступне засідання трьохсторонньої переговорної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі відбудеться 27 червня 2014 р. Про це повідомив "5 канал" з посиланням на одного з учасників групи, колишнього Президента України Леоніда Кучму.

Як повідомляється, місце зустрічі поки не уточнюється, однак зазначається, що планувалося, що така зустріч може відбутися в Росії.

Нагадаємо, перше засідання тристоронньої груп відбулося 23 червня 2014 р. в Донецьку. У ньому брали участь колишній Президент України Леонід Кучма, спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії на Україні Михайло Зурабов, лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, а також представники ДНР і ЛНР.

Результатом зустрічі стала домовленість про двостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня. Втім протягом тижня режим припинення вогню неодноразово порушувався з боку представників ДНР і ЛНР.

Зазначимо, вчора Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала продовжити тристоронні переговори щодо стабілізації ситуації на Донбасі.