ua en ru

Наступне засідання ТКГ в Мінську відбудеться 28 лютого

Наступне засідання ТКГ в Мінську відбудеться 28 лютого Фото: Мартін Сайдик (unmultimedia.org)

Сьогодні ТКГ обговорювала подальші кроки, необхідні для підготовки до наступного обміну полоненими

Наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі пройде в Мінську 28 лютого. Про це сьогодні журналістам повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдик, передає БЕЛТА.

Так, підбиваючи підсумки сьогоднішніх переговорів ТКГ, Сайдик розповів, що економічна робоча група обговорювала можливості відновлення роботи оператора мобільного зв'язку Vodafone в Україні на території окремих районів Донецької області.

Крім того, учасники групи продовжили обговорення питань водопостачання в системах "Карбоніт" і "Вода Донбасу", погашення заборгованості колишнім співробітникам Української залізниці в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Також обговорювалися також питання екологічної безпеки, пов'язані з затопленням вугільних шахт в зоні конфлікту. Робоча група з гуманітарних питань обговорювала подальші кроки, необхідні для підготовки до наступного обміну полоненими, додав дипломат.

Нагадаємо, українська сторона в тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) готова до компромісів в питанні звільнення заручників і очікує якнайшвидшого проведення другої хвилі звільнення.