ua en ru

Наступне засідання Київради буде нелегітимним, - Батьківщина

Наступне засідання Київради буде нелегітимним. Про це РБК-Україна повідомила голова депутатської фракції "Батьківшина" Тетяна Меліхова.

"Конституційний суд визначив у своєму висновку, що чергові вибори мають відбутися у 2015 р. Тексту висновків Конституційного суду ми ще не бачили, тільки чули коментарі. А насправді, позачергові вибори можу бути оголошені по місту Києву, і Верховна Рада може прийняти таке рішення, тому що депутатська каденція закінчується 2 червня. Я сподіваюся, що все таки Верховна Рада призначить позачергові вибори у місті Києві. Якщо не призначить, то ми вважаємо, що Київрада нелегітимна", - повідомила Меліхова.

За її словами, Верховна Рада повинна призначити не чергові, а позачергові вибори депутатів Київради.

"Якщо є висновки Конституційного суду, то Верховна Рада має прийняти рішення, коли наступні вибори депутатів Київради. Навіть, якщо вони вважають, що у 2015 р., то все одно Верховна Рада має прийняти рішення призначити позачергові вибори в цей рік, або прийме рішення, що депутати Київради мають обиратися одночасно з депутатами всіх місцевих рад в 2015 р.", - повідомила Меліхова.

Вона також зазначила, що тепер треба спостерігати за діями секретаря Київради Галини Гереги.

"Я особисто вважаю, що наступне пленарне засідання буде нелегітимне, тому брати участь в нелегітимних засіданнях нема чого. Тому давайте будемо спостерігати за діями Гереги і вимагати від Верховної Ради, щоби були призначені позачергові вибори", - додала Меліхова.

Читайте також: Ті, хто закликає здати мандати, хоче залишити Київраду без опозиції, - "Удар"