ua en ru

Наступне засідання у справі сина Джемілєва відбудеться 23 квітня

Наступне засідання у справі сина Джемілєва відбудеться 23 квітня Хайсер Джемілєв

Наступне засідання по справі Хайсера Джемілєва, сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемільова, відбудеться 23 квітня. Про це повідомив в Twitter його адвокат Микола Полозов.

"Наступне засідання по справі Джемилова відбудеться 23.04.15 в 11:00", - написав Полозов.

Він зазначив, що сьогодні на засіданні були опитані тільки два свідка з більш ніж 20.

"З більш ніж двох десятків свідків у справі Джемилова обвинувачення допитало лише двох. І ще одного у наступному засіданні допитає. І все", - зазначив адвокат.

За його словами, в ході засідання була допитана потерпіла Эдемова.

"Потерпіла Эдемова у засіданні заявила, що вбивство її чоловіка сталося ненавмисне, з необережності. Свідок Селімова вважає так само", - додав Полозов.

Нагадаємо, у травні 2013 р. Хайсер Джемілєв був затриманий в Бахчисараї за підозрою у вбивстві. Нібито Хайсер Джемілєв чистив у своєму будинку рушницю, і вона вистрілила. Куля влучила в чоловіка, який працював у саду. Загиблим виявився далекий родич заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - Февзі Эдемов, який працював охоронцем в будинку Джемилевых. У нього залишилися дружина і дитина. Сам Хайсер Джемілєв дружив із загиблим.

Хайсеру Джемілєву висунули звинувачення за статтями КК РФ "Вбивство", "Незаконний обіг зброї" і "Розкрадання або вимагання зброї, боєприпасів, вибухових речовин".

Мустафа Джемілєв проходить свідком по даній справі, які підлягають виклику в суд, але з'явитися на нього не зможе, так як йому заборонений в'їзд в РФ.