ua en ru

Наступне слухання у справі екс-глави МВФ Стросс-Кана відкладено до 23 серпня

Наступне слухання у справі колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана перенесено з 1 серпня на 23, передає Reuters з посиланням на адвокатів звинуваченого.

За їх словами, вони сподіваються, що до того часу всі звинувачення проти Стросс-Кана будуть зняті.

"Ми розуміємо, що окружний прокурор все ще продовжує розслідування. Ми сподіваємося, що до 23 серпня буде досягнуто рішення про зняття обвинувачень", - повідомили журналістам адвокати Стросс-Кана, який звинувачується в сексуальному домаганні.

Планується, що це буде остання поява екс-глави МВФ в залі суду, пов'язане з даною справою. Саме в цей день буде винесено остаточний вирок.

Нагадаємо, 62-літній Стросс-Кан був арештований департаментом поліції в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування 34-літньої покоївки готелю, в якому він проживав. Колишньому голові МВФ пред'явлено звинувачення за семи пунктами, серед яких сексуальне домагання, спроба зґвалтування і незаконне позбавлення волі. Під тиском звинувачень Стросс-Кан покинув свій пост 19 травня 2011 р., хоча не визнав себе винним ні по одному з пунктів.

Пізніше справа отримала новий поворот. Як з'ясувала поліція Нью-Йорка, покоївка готелю Sofitel, яка звинуватила Стросс-Кана у зґвалтуванні, постійно брехала на допитах, ймовірно, з метою отримати від цього вигоду. Крім того, у поліції припускають, що жінка може бути замішана в торгівлі наркотиками і відмиванні грошей. 1 липня ц.р. суд Нью-Йорка звільнив Стросс-Кана з-під домашнього арешту.