ua en ru

Слідчий комітет Росії проводить обшуки в офісі фонду "Сколково"

Слідчий комітет Росії сьогодні, 18 квітня 2013 р., проводить обшуки в офісі фонду розвитку центру розробки та комерціалізації нових технологій "Сколково" в рамках кримінальної справи про розтрату бюджетних коштів. Про це РБК daily повідомили у прес-службі фонду.

Наразі президент фонду "Сколково" Віктор Вексельберг і його заступники у присутності адвокатів продовжують працювати зі слідчими.

Обшуки і вилучення документів відбуваються в рамках розслідування у кримінальній справі, порушеній стосовно екс-глави фінансового департаменту "Сколково" Кирила Луговцева і генерального директора митно-фінансової компанії "Сколково" Володимира Хохлова.

"Сьогодні, о 9:40 (за московським часом), в офіс фонду "Сколково" приїхали люди, які представилися співробітниками ФСБ. Розпізнавальні знаки на їх одязі свідчили про те ж. Вони ввічливо попросили співробітників фонду припинити роботу, здати мобільні телефони, після чого нас усіх зібрали у великій переговорній кімнаті, де оголосили про те, що в рамках розслідування у справі Луговцева в приміщенні фонду будуть проведені обшук і виїмка необхідних документів", - розповів РБК daily співробітник прес-служби фонду.

Через годину слідчі почали опитувати співробітників департаменту закупівель та юридичного департаменту фонду, в той час як інших працівників відпустили додому, повернувши мобільні телефони та дозволивши забрати особисті речі.

"За словами самих силовиків, обшук може протривати досить довго через великий обсяг майбутньої роботи", - повідомили в прес-службі фонду.

Фонд розвитку центру розробки та комерціалізації нових технологій "Сколково" - некомерційна організація, створена у вересні 2010 р. з ініціативи Дмитра Медведєва, який займав тоді пост Президента РФ. Мета фонду - мобілізація ресурсів Росії в галузі сучасних прикладних досліджень, створення сприятливого середовища для здійснення наукових розробок з п'яти пріоритетних напрямів технологічного розвитку: енергетика та енергоефективність, космос, біомедицина, ядерні та комп'ютерні технології. Проект передбачає створення Сколковського інституту науки і технологій (Сколтеха), дослідних інститутів, бізнес-інкубатора, центру передачі технологій та комерціалізації, представництв зарубіжних компаній і R&D-центрів, житлових приміщень та соціальної інфраструктури, а також подальше поширення ефективного режиму на інші інноваційні регіони Росії.

Читайте також: ТНК-ВР покинув топ-менеджмент компанії на чолі з Ханом і Вексельбергом