ua en ru

ТНК-ВР покинув топ-менеджмент компанії на чолі з Ханом і Вексельбергом (доповнення)

Незабаром після того як "Роснефть" оголосила про закриття угоди з купівлі 100% акцій ТНК-ВР у BP і AAR, ТНК-ВР покинули чотири топ-менеджера. Про це РБК повідомили в ТНК-ВР.

Зокрема, компанію покинули її колишні співвласники Герман Хан і Віктор Вексельберг. Про своє звільнення з ТНК-ВР також оголосили головний фінансовий директор ТНК-BP Джонатан М'юїр і виконавчий віце-президент Михайло Слободін.

Очікувалося, що компанію може покинути виконавчий віце-президент Ігор Майданник. Однак, за неофіційними даними, йому запропонували керувати юридичним блоком "Роснафти".

Раніше повідомлялося, що топ-менеджмент ТНК-ВР у разі звільнення отримає "золоті парашути" в розмірі двох річних окладів. Ні в "Роснефти", ні в AAR, ні в ТНК-ВР офіційно не коментують інформацію про "золоті парашути".

Хан був виконавчим директором ТНК-ВР з моменту утворення компанії в 2003 р. Журнал Forbes оцінює його статок в 10,5 млрд дол.

Вексельберг є президентом фонду "Сколково", головою ради директорів групи компаній "Ренова". Forbes оцінює його статок в 15,1 млрд дол.).

Читайте також: "Роснефть" завершила угоду з купівлі ТНК-ВР (відео)