ua en ru

Слідчий комітет РФ розслідує 104 справи по Донбасу

Слідчий комітет РФ розслідує 104 справи по Донбасу Фото: Слідчий комітет РФ

У Слідчому комітеті РФ розслідують справи проти українських посадових осіб

Слідчий комітет Росії розслідує 104 кримінальні справи про події на Донбасі, 76 з них з'єднані в одне провадження по справі про застосування заборонених засобів і методів ведення війни в Донбасі. Як передає ТАСС, про це заявив голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

Він зазначив, що кримінальні справи порушено у тому числі щодо працівників Генеральної прокуратури України, депутатів Верховної ради, керівного складу ЗСУ.

"Слідчим комітетом у 2015-2017 роках порушені і розслідуються кримінальні справи стосовно посадових осіб Генпрокуратури України, голови Служби безпеки України. Наливайченко, депутатів Верховної Ради України В. Фаріон, А. Геращенка, інших керівників і політичних діячів, а також керівного складу збройних сил цієї держави", - сказав Бастрикін.

За його словами, наявні в органів слідства факти і докази злочинної діяльності, вже зібрані російським Слідкомом, підтверджують наявність в їх діях ознак кількох злочинів, передбачених КК РФ.

"В даному контексті можна говорити про посягання на життя і здоров'я мирних громадян Донбасу, недоторканність особи та інші права і свободи громадян Росії, з різних причин законно перебувають на Україні і підданих на її території протиправним посяганням. Ці протиправні дії найвищих посадових осіб України пов'язані з застосуванням зброї масового ураження та інших заборонених міжнародним правом засобів і методів ведення війни і, таким чином, порушенням цілого ряду міжнародних договорів", - додав Бастрикін.

Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації відкрив чергову кримінальну справу проти українських військових на Донбасі.