ua en ru

НАБУ проводить обшуки в Дніпрі та області по справі нардепа Дейдея

НАБУ проводить обшуки в Дніпрі та області по справі нардепа Дейдея Фото: Євген Дейдей (прес-служба партії "Народний фронт")

Обшуки у справі Дейдея проводяться відповідно до ухвал суду, зазначили в НАБУ

Слідчі дії, які детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснюють 15 вересня 2017 року на Дніпропетровщині у справі народного депутата з фракції "Народний фронт" Євгена Дейдея, є законними. Про це заявили в прес-службі НАБУ.

"Слідчі дії проводяться відповідно до ухвал суду та є логічним продовженням розслідування детективами НАБУ фактів імовірного незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея, яке було розпочато у листопаді 2016 року. Обшуки відбуваються у місті Дніпро та Дніпропетровській області за місцем роботи і проживання підприємця, який, за словами депутата, позичив кошти родині народного обранця", - повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, подання про зняття з Дейдея депутатської недоторканності було внесено в парламент 21 червня. Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, нардепа підозрюють в незаконне збагачення на суму 6,1 млн гривень. У липні Верховна Рада не підтримала це рішення. За це проголосували 192 депутати з 225 необхідних.