ua en ru

Слідчі ГПУ отримали доступ до рахунків компаній колишніх власників Приватбанку

Слідчі ГПУ отримали доступ до рахунків компаній колишніх власників Приватбанку Фото: Приватбанк (УНІАН)

Генпрокуратура продовжує розслідувати справу Приватбанку

Слідчі Генеральної прокуратури отримали доступ до рахунків ряду компаній у справі Приватбанку. Про це повідомляє FinClub з посиланням на рішення Печерського суду від 4 вересня.

Як зазначає видання, доступ до рахунків «Укртатнафти», авіакомпаній «Дніпроавіа», «Роза вітрів», аеропорту «Дніпропетровськ», НПК «Галичина», «1+1 Продакшн». Слідчі отримають також інформацію про рахунках маловідомих компаній. Більшість з них, за даними аналітичної системи YouControl, відносяться до групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Генпрокуратура з 6 червня 2017 року веде розслідування за фактом створення злочинної організації, а також керівництва такою організацією і участь в ній з метою заволодіння протягом 2008-2016 років грошовими коштами Приватбанку в особливо великих розмірах колишніми посадовими особами фінустанови.

За даними слідства, з 20 жовтня по 22 листопада 2016 року Приватбанк уклав кредитні договори з 36 юридичними особами на 126,9 млрд грн на термін від 8 до 10 років за ставкою 10,5% річних. Протягом одного-двох днів з моменту отримання кредитних коштів всі позичальники перерахували їх на погашення кредитів 193 юридичних осіб, які були надані в попередні роки.

Слідчі запросили доступ до банківських рахунків ряду юросіб, щоб встановити точні обставини в даному провадженні.