ua en ru

Російські держбанки оскаржили у Верховному суді України арешт своїх акцій

Російські держбанки оскаржили у Верховному суді України арешт своїх акцій Фото: Ощадбанк судиться в Україні (РБК-Україна)

Суд заарештував акції російських банків у справі про експропріацію активів колишніх власників Приватбанку в Криму. Росіяни оскаржили рішення

Російські державні банки оскаржили арешт акцій в Україне. Як повідомляє FinClub, відповідні скарги надійшли в цивільний Касаційний суд Верховного суду Украни.

Раніше повідомлялося про те, що 5 вересня Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських "дочок" російських банків за участю держави: ВТБ, "Промінвестбанку" і "Сбербанку".

Рішення прийнято у зв'язку з заявою про забезпечення позову колишнього голови правління "Приватбанку" Олександра Дубілета і ще 17 компаній, які мали активи в Криму, про визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) від 2 березня про стягнення з РФ.

Нагадаємо, 10 травня Третейський суд в Гаазі постановив, що Росія повинна сплатити компенсацію українським інвесторам за анексію Криму на суму 159 млн доларів.