ua en ru

Слідчий комітет Росії порушив нові справи проти службовців ЗСУ

Слідчий комітет Росії порушив нові справи проти службовців ЗСУ Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Тільки за сьогодні Слідчий комітет РФ порушив 6 справ проти українських військових

Сьогодні, 9 червня, Слідчий комітет (СК) Росії порушив 6 справ противукраинских військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

"Сьогодні головним слідчим управлінням СК Росії порушено ще 6 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - повідомили в СК РФ.

Всього ж в поточному році Слідчий комітет РФ порушив понад 50 кримінальних справ за нібито "фактам" обстрілу з важких озброєнь населених пунктів південно-сходу України, в тому числі у відношенні представників українських силових структур.

"До кримінальної відповідальності по кримінальних справах про події на Україні залучається 98 осіб, у тому числі 47 представників Збройних сил України, щодо 12 обвинувачених заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, ряд з них оголошено в міжнародний розшук", - заявили в Слідкомі Росії.

СК РФ звинувачує українських військових в тому, що нібито з 31 травня по 5 червня 2017 року українські військовослужбовці неодноразово "здійснили артилерійські обстріли з важких видів озброєння" по цивільних об'єктах, розташованих у селищах Крута Балка Ясинуватського району, старомихайлівка (сторомихайлівка), Трудовскіє, місті Ясинуватій, а також по вулиці Луговій у Донецьку. У результаті нібито постраждали 7 мирних жителів.

Нагадаємо, раніше слідчий комітет Росії порушив 3 справи проти українських військових.