ua en ru

Слідчий комітет Росії порушив нову справу проти українських військових

Слідчий комітет Росії порушив нову справу проти українських військових Фото: бойовики на Донбасі (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

За даними російського слідства, українські військові нібито обстріляли цивільні об'єкти на Донбасі

Слідчий комітет Російської Федерації порушив нову справу проти українських військових через "обстріл" цивільних об'єктів на Донбасі. Про це йдеться на сайті Слідчого комітету Росії.

"У ході слідчо-оперативних заходів вдалося встановити імена ще семи військовослужбовців, у тому числі командира, причетних до обстрілу мирного населення. У зв'язку з цим Головним слідчим управлінням СК Росії відносно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, українські військові "перебуваючи в районі населеного пункту Лебединське Волноваського району Донецької області в період з 09:40 до 11:00 провели обстріл снарядами калібру 100 мм з артилерійської гармати зразка 1944 року цивільних об'єктів населеного пункту Безіменне Новоазовського району Донецької області".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет РФ порушив справу про викрадення росіян на Донбасі українськими спецслужбами.