ua en ru

Слідком РФ порушив справу про викрадення росіян на Донбасі українськими спецслужбами

Слідком РФ порушив справу про викрадення росіян на Донбасі українськими спецслужбами Фото: Слідчий Комітет Росії

Слідчий комітет Росії порушив справу про викрадення росіян на Донбасі в 2014-2015 роках

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про викрадення росіян на Донбасі українськими спецслужбами. Про це йдеться в заяві офіційного представника слідчого комітету росії Світлани Петренко.

За словами Петренка, в грудні 2014 року на блокпосту, розташованому поблизу селища Червоний Партизан (Донецька область), співробітники українських спецслужб викрали 36-річного громадянина Російської Федерації. Стверджується, що росіянин не брав участь у бойових діях, а приїхала на територію самопроголошеної Донецької народної республіки в якості волонтера. Пізніше його засудили за статтею за створення терористичної групи, і через два роки звільнили.

Крім того, повідомляється, що в 2015 році були викрадені волонтери російського "Фонду допомоги біженцям". Їх також затримали за підозрою в створенні терористичної групи, і згодом обміняли на українських військовослужбовців.

слідчий комітет порушив справу за ст. 126 КК РФ (викрадення людини).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Росії порушив низку кримінальних справ проти українських військовослужбовців.