ua en ru

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Авакова

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Авакова Фото: Арсен Аваков (УНІАН)

Справу відкрито через недопуск росіян в дипломатичні місії на території України для участі у виборах президента РФ

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це повідомляється на сайті російського відомства.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за фактом перешкоджання вільному здійсненню російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії (п. "в" год 2 ст. 141 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, справу відкрито через те, що в дипломатичні установ в Києві, Львові, Одесі та Харкові не пропускали на виборчі дільниці громадян РФ, які перебували на території України 18 березня 2018 роки для участі у виборах президента РФ.

У Слідчому комітеті РФ заявляють, що "в результаті злочинних дій Авакова та інших осіб були грубо порушені законні права та інтереси громадян, гарантовані Конституцією Російської Федерації".

Нагадаємо, 18 березня 20018 року відбулися вибори президента РФ. Напередодні виборів Аваков повідомив, що громадяни РФ не будуть допущені в дипломатичні місії на території України для участі в виборах президента РФ.

"Проведення незаконних виборів на суверенній українській території в порушення всіх норм міжнародного права неприпустимо! МВС України повідомляє, що в неділю 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові - не буде передбачати доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах", - зазначив Аваков