ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Українських військових звинувачують в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни"

Слідчий комітет Російської Федерації порушив п'ять кримінальних справ проти українських військових. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Як повідомляється, 17 грудня, українські військовослужбовці нібито здійснили прицільний обстріл по об'єктах міста Горлівки, а 18 грудня українські військовий нібито обстріляли Стаханов і Первомайськ. В результаті цих "обстрілів" четверо мирних жителів отримали поранення, одна жінка померла від отриманих травм.

"Найбільш масований обстріл з важких знарядь відбувся 19-20 грудня 2017 року. В цей раз цілями українських військових стали кілька районів Донецька, а також місто Ясинувата. Від отриманих поранень один місцевий житель загинув, ще чотири людини госпіталізовані. Пошкоджено 7 житлових об'єктів. За цими фактами Слідчим комітетом Росії порушено п'ять кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив три нові справи проти українських військових.