ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет Росії

За версією російського слідства, українські військові нібито обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури на Донбасі

Слідчий комітет Російської Федерації порушив нові справи проти українських військових. Про це йдеться на сайті російського відомства.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації встановлені чергові факти артилерійських обстрілів населених пунктів південного сходу України. У зв'язку з цим порушено 3 кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за версією російського слідства, 22 і 24 травня 2017 року українські військові нібито зробили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями, у селищі Гольмовському Микитівського району міста Горлівки, селищі Яковлівка Ясинуватського району Донецької області та мікрорайоні Трудовскіє Петровського району міста Донецька.

В результаті "обстрілу" поранені 5 місцевих жителів.

"Слідство вважає, що, як і раніше, мотивом цих особливо тяжких злочинів, що не мають строку давності, є політична та ідеологічна ненависть українських силовиків, пов'язана з відмовою населення Донбасу визнати легітимність чинної влади і бажанням створити відокремлені адміністративно-територіальні утворення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчий комітет РФ порушив справу про викрадення росіян на Донбасі українськими спецслужбами.