ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військовослужбовців

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військовослужбовців Фото: слідчий комітет РФ

Українських військових звинувачують в обстрілі цивільних осіб

Слідчий комітет (СК) Росії заявляє про встановлення нових "фактів" нібито вчинення українськими військовослужбовцями на Донбасі особливо тяжких злочинів. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ.

Повідомляється, що в серпні-грудні 2015 року командир роти "Карпатська Січ" 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України молодший лейтенант Олег Куцин спільно з командиром 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України полковником Владиславом Клочковим та іншими особами, "виконуючи завідомо злочинні накази, здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями в населених пунктах самопроголошеної "Донецької народної республіки"

Також командира полку спеціального призначення "Дніпро-1" МВС України полковника В'ячеслава Печененка звинувачують в прицільному артилерійському обстрілі міста Донецька.

"В результаті перерахованих обстрілів, що відбулися в 2015 році, частково і повністю зруйновані понад 20 житлових будинків в різних районах міста Донецька і поранений мирний житель", - пишуть у Слідкомі.

СК порушив проти українських військових кримінальні справи за ч. 1 ст. 356 КК РФ.

Нагадаємо, слідчий комітет Росії розслідує 104 кримінальні справи про події на Донбасі, 76 з них з'єднані в одне провадження по справі про застосування заборонених засобів і методів ведення війни в Донбасі.