ua en ru

Слідком РФ порушив ще одну справу проти українських військових

Слідком РФ порушив ще одну справу проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Слідчий комітет РФ звинуватив українських військових в "артобстрілі" цивільної інфраструктури на Донбасі

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) порушив ще одну справу проти українських військових. Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету РФ.

Як повідомляється, українські військовослужбовці на Донбасі нібито "систематично порушують "шкільне перемир'я", оголошене 29 серпня у зв'язку з початком навчального року.

Наголошується, що 12 вересня українські військові нібито зробили "прицільний артилерійський обстріл" з важких видів озброєння по об'єктах цивільної інфраструктури в селі Саханка (Донецька область), в результаті чого постраждав мирний житель.

"За даним фактом Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу, 13 вересня, в зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) поранений один український військовий, бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціям українських військ.

Додамо, спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили десять реактивних систем залпового вогню поблизу окупованого Хрустального, розміщених в порушення ліній відводу.