ua en ru

ОБСЄ недалеко від Луганська зафіксувала десять російських "Градів"

ОБСЄ недалеко від Луганська зафіксувала десять російських "Градів" Фото: "Град" (mil.ru)

Системи залпового вогню розміщені в порушення ліній відведення

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили десять реактивних систем залпового вогню поблизу окупованого Хрустального, розміщених в порушення ліній відводу. Про це йдеться в звіті місії, опублікованому 13 вересня.

"У непідконтрольному урядові районі спостерігачі бачили 10 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу н. п. Хрустальне (кол. Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська), розміщених там із порушенням ліній відведення", - йдеться в повідомленні місії.

Крім того, спостерігачі бачили три буксируються гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) і п'ять танків на полігоні поблизу Мирного, що в 28 кілометрах на північний захід від Луганська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі виявлена новітня система радіоелектронної боротьби, що надійшла на озброєння сил РФ в поточному році. 28 липня в непідконтрольних уряду районах міні-БПЛА СММ виявив 4 різні системи радіоелектронної боротьби ("Леєр-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Билина" і 1 комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репелент-1") біля н. п. Чорнухине (64 км до південно-заходу від Луганська).