ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за затримання керівника "РИА Новости Украина" Вишинського

Слідчий комітет РФ порушив справу за затримання керівника "РИА Новости Украина" Вишинського Фото: Кирило Вишинський (facebook.com/SkolaMolodogoPolitika)

В Україні Вишинський підозрюється у державній зраді

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу за затримання в Києві керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету РФ.

Як наголошується, вчора в Києві співробітники Генпрокуратури затримали та притягнули до кримінальної відповідальності за державну зраду головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, який у вересні 2015 року отримав громадянство РФ.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналіста та притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ст. 144 КК РФ, ст. 299 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний момент слідство встановлює осіб, "що підлягають притягненню до кримінальної відповідальності за вчинений щодо російського журналіста злочин".

Нагадаємо, вчора вранці стало відомо, що співробітники Служби безпеки України і прокуратури Криму проводять обшуки в "РИА Новости Украина", пізніше стало відомо про затримання керівника інформресурсу - Вишинського. Крім того, в ході обшуків у журналіста виявили російський паспорт. Також слідство встановило причетність Вишинського до підривної діяльності проти України.

На даний момент Вишинський знаходиться в Херсоні в ізоляторі тимчасового утримання. Суд з обрання запобіжного заходу журналісту може відбутися завтра.