ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом обстрілу в Донецькій області 19 і 22 березня

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації за фактами артилерійських обстрілів території Донецької області, в результаті яких були вбиті і поранені троє неповнолітніх, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених пп. "а, в, е, ж, л" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох або більше осіб, скоєне загальнонебезпечним способом) і ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету РФ.

"За версією слідства, 19 березня і 22 березня 2015 року невстановлені особи з числа військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України, діючи за мотивами політичної, ідеологічної ненависті і ворожнечі, організували застосування підконтрольними їм військовими підрозділами важких видів наступального озброєння невибіркової дії при артилерійських обстрілах територій самопроголошеної "Донецької народної республіки". Так, 19 березня 2015 року близько 17 години в результаті артилерійського обстрілу від прямого попадання снаряда на ділянку, розташований поруч з будинком на вулиці Пролетарській у селищі Грозному міста Вуглегірська Донецької області, перебували там двоє 14-річних підлітків отримали поранення різного ступеня тяжкості, від яких один з хлопчиків помер на місці, а другий - з тяжкими тілесними ушкодженнями був доставлений в міську лікарню. Крім того, 22 березня 2015 року близько 17 годин артилерійський снаряд потрапив між вулицями Гаршина і Федосєєва селища Козачий міста Єнакієвого Донецької області, в результаті чого 15-річний підліток отримав мінно-вибухову травму, від якої в той же день помер в міській лікарні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, пасажирський автобус маршруту Артемівськ-Горлівка, підірвався на міні під Артемівськом, був додатково обстріляний бойовиками з мінометів.