ua en ru

Слідчий комітет РФ розслідує 54 справи про "військові злочини" на Донбасі

Слідчий комітет РФ розслідує 54 справи про "військові злочини" на Донбасі Фото: Слідчий комітет РФ

Слідчий комітет готовий передати матеріали для розгляду в міжнародний суд

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) розслідує 54 кримінальні провадження про "військові злочини" на Донбасі і готовий передати матеріали для розгляду в міжнародний суд. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

"У Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Російської Федерації триває розслідування кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни на Донбасі (ст. 356 КК РФ), а також про інших злочинах, скоєних представниками українських збройних формувань щодо мирного населення і громадян Росії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний момент у виробництві Слідчого комітету Росії знаходиться 54 кримінальних справи за всіма подібними фактами.

"У рамках розслідування вже допитано понад 100 тисяч осіб, з них близько 20 тисяч визнані потерпілими. З їх свідчень випливає, що населені пункти Донбасу регулярно піддавалися масованим авіаційним бомбардуванням з боку силових структур України", - заявили в комітеті.

Всі докази слідчого комітету Росії зібрано більш ніж в 2 500 томів кримінальної справи.

"І Слідчий комітет готовий передати ці матеріали в будь-міжнародний суд. Але при цьому ми продовжимо своє розслідування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Малайзія в середу, 8 липня, поширила проект резолюції Ради безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) про створення міжнародного трибуналу для гарантії незалежного розслідування аварії Boeing на Донбасі в 2014 році. Слідчий комітет РФ своєю заявою відреагував на зазначений документ.