ua en ru

Слідком РФ повторно просить Україну допомогти в розслідуванні загибелі російського фотокора

Слідком РФ повторно просить Україну допомогти в розслідуванні загибелі російського фотокора Фото: Слідчий комітет Російської Федерації (sledcom.ru)

Відомство направить запит про правову допомогу

Слідчий комітет Російської Федерації направить в Україну повторний запит про правову допомогу в наданні інформації в рамках розслідування загибелі спеціального фотокореспондента інформаційного агентства МІА "Россия сегодня" Андрія Стеніна. Про це заявила офіційний представник російського відомства Світлана Петренко, повідомляє ТАСС.

"Наразі Слідчим комітетом підготовлений повторний запит про правову допомогу з проханням надати інформацію про 79-у аеромобільну бригаду Збройних сил України та її розташування в період бойових дій в 2014 році, а також про результати розслідування українською стороною кримінальної справи про загибель Андрія Стеніна. Також слідство має встановити свідків, які можуть мати у своєму розпорядженні будь-якою інформацію про обставини цього злочину, і збір інших доказів", - зазначила Петренко.

Представник СК поінформувала, що раніше відомство вже направляло запит про правову допомогу до компетентних органів України.

"У відповіді на нього було вказано лише те, що правоохоронними органами цієї країни ведеться досудове розслідування за фактами вбивства журналістів", - зазначила Петренко.

Нагадаємо, у вересні 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення заявляв, що діяльність російських журналістів в Україні, зокрема, кореспондента Андрія Стеніна, може кваліфікуватися як сприяння тероризму.

Російський кореспондент Стенін загинув в 2014 році на Донбасі.