ua en ru

Діяльність Стенина в зоні АТО можна кваліфікувати як терористичну, - Держкомтелерадіо

Діяльність російських журналістів в Україні, зокрема, кореспондента Андрія Стенина, може кваліфікуватися як сприяння тероризму.

Діяльність російських журналістів в Україні, зокрема, кореспондента Андрія Стенина, може кваліфікуватися як сприяння тероризму. Про це йдеться в заяві директора департаменту інформаційної політики Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдана Червака.

"Широкого розголосу набув інцидент з затриманням "журналістів" телеканалу LifeNews, які перевозили своїм автомобілем зенітно-ракетний комплекс, аналогічний тому, з якого збивалися українські вертольоти і літаки. Крім цього вони мали при собі відеодокази участі в терористичній діяльності. У той же час фотокореспондент "РИА Новости" А. Стенін, про загибель якого повідомили ЗМІ, добровільно займався фото - і відеофіксацією злочинів проти людяності - тортур і вбивств українських військовослужбовців терористами. У цьому можна легко переконатися, переглядаючи його репортажі", - повідомив Червак.

Він нагадав, що російські журналісти можуть працювати в зоні бойових дій тільки після отримання акредитації в СБУ.

"Діяльність російських ЗМІ щодо висвітлення подій в Україні з-за її тенденційності, упередженість, однобокість, формування у глядача позитивного ставлення до терористів і негативного - до української держави і українського народу, є ні чим іншим, як пропагандою і поширення ідеології тероризму і відповідно до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" може кваліфікуватися як терористична", - підкреслив чиновник.

Отже, закликаю російських журналістів перед тим, як зважитися на поїздку на український Донбас, уважно вивчити наші закони. Щоб не сталося так, що наслідки від неї стали справжнім горем для їх сімей, а самі вони не шкодували про неї все життя.

Нагадаємо, фотокореспондент міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні" Андрій Стенін загинув у районі Донецька близько місяця тому. 22 серпня 2014 р. в Донецькій області виявили обгоріле тіло, яке, імовірно, належала Стенину. Зв'язок з ним пропав 5 серпня 2014 р. Раніше надходила інформація, що російський журналіст може перебувати в управлінні Служби безпеки України в Запоріжжі, але 8 серпня в СБУ цю інформацію спростували.