ua en ru

Слідком РФ готується оголосити в розшук Таруту, - ЗМІ

Депутат Верховної Ради Олег Ляшко, бізнесмени Олександр і В'ячеслав Константиновські, глава Донецької ОДА Сергій Тарута і син глави МВС Арсена Авакова можуть найближчим часом стати фігурантами кримінальних справ у Росії. Про це пишуть російські "Ізвєстія".

Депутат Верховної Ради Олег Ляшко, бізнесмени Олександр і В'ячеслав Константиновські, глава Донецької ОДА Сергій Тарута (на фото) і син глави МВС Арсена Авакова можуть найближчим часом стати фігурантами кримінальних справ у Росії. Про це пишуть російські "Ізвєстія".

Список оголошених у розшук українських чиновників, політиків і бізнесменів може бути істотно розширений, повідомляють джерела видання в силових структурах РФ. Наприкінці червня в рамках розслідування кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України, порушеної СКР, вже були оголошені в розшук по лінії Інтерполу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський. Останній вважається одним зі спонсорів ряду формувань українських силовиків. Наприкінці липня голова СКР Олександр Бастрикін заявляв, що загалом у списку близько 40 прізвищ військовослужбовців, які здійснювали обстріли мирних кварталів, пообіцявши при цьому, що "ми дістанемо кожного".

Інформований співрозмовник у силових структурах каже, що список буде розширений за рахунок бізнесменів, які фінансують силовиків у зоні АТО.

"Ряд бізнесменів не приховують, що не тільки надають серйозну матеріальну допомогу, а й самі беруть участь в операціях. Крім того, за нашими даними, частина з них пов'язана із криміналітетом", - говорить джерело "Ізвєстій".

"У новому списку, за даними російських силовиків, можуть виявитися олігарх і глава Донецької області Сергій Тарута (його статки 597 млн ​​дол. за версією українського Forbes), депутат Верховної Ради і лідер Радикальної партії Олег Ляшко, а також київські бізнесмени брати Олександр і В'ячеслав Константиновські", - сказано в повідомленні.

Офіційно можливе розширення списку в СКР не коментують.